Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Késelés történt egy vonaton Németországban

2018.05.30. 21:22 Módosítva: 2018.05.31. 11:41

Késes támadás történt egy vonaton szerdán Németország északi részén, az elkövetőt a rendőrség lelőtte – írja az MTI a német Bild nyomán.

A beszámoló szerint egy Hamburgból Flensburgba tartó Intercity járaton egy férfi szóváltás után késsel súlyosan megsebesített egy embert.

A rendőrséget 19 óra körül értesítették, és miután a szerelvény néhány perc múlva befutott a flensburgi pályaudvarra, két rendőr jelent meg a vagonban. Az elkövető rárontott az egység egyik tagjára, egy rendőrnőre, aki szintén súlyosan megsérült, társa pedig lelőtte a támadót.

A pályaudvart lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az ügy háttere egyelőre nem ismert. A rendőri szerv egy szóvivője a Bildnek azt mondta, nincs tudomása arról, hogy a terrorizmus lenne az eset hátterében.

Frissítés csütörtök délelőtt: A rendőrség közleménye szerint a támadás feltételezett elkövetője egy 24 éves afrikai menedékkérő volt, ki határozott idejű németországi tartózkodási engedéllyel rendelkezett, és Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lakott. Terrorizmusra vagy politikai indítékra utaló jeleket nem tártak fel a nyomozás első szakaszában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport