Egy rabtársával is végzett a liège-i terrorista

2018.05.30. 09:28 Módosítva: 2018.05.30. 12:09

A belga belügyminiszter szerda reggel bejelentette, hogy a liège-i merénylő az eddig ismert három gyilkosságon kívül egy negyediket is elkövetett - a merénylet előtti napon egyik rabtársával végzett. 

Michael Wilmet holttestét néhány órával a kedd délelőtti liege-i mészárlás előtt találták meg. A férfi korábban a 31 éves Benjamin Hermann rabtársa volt. Halálát kalapácsütések okozták, a gyilkos fegyvert megtalálták a tettes autójában, Liege-ben.

A belügyminiszter szerda reggel megerősítette, hogy nincs szükség a terrorkészültségi szint fokozására.

Elszigetelt esetről van szó, az elkövető nem volt tagja semmilyen hálózatnak, nem kapott senkitől utasításokat

- mondta Jan Jambon, aki megerősítette, hogy belga szövetségi ügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást, de a támadó indítéka egyelőre ismeretlen.

Szerdán napközben a belga ügyészség szóvivője megerősítette azokat a lapinformációkat, hogy Hermann a támadás során azt kiabálta volna, hogy Allahu Akbar. Mint mondta, a férfi többször is ezt kiáltotta.

Ahogy arról mi is részletesen beszámoltunk, kedd délelőtt egy börtönben ülő 31 éves férfi eltávozásának első napján késsel támadt rá egy rendőrjárőrre a belgiumi Liège központjában. Sikerült elvennie egyikük pisztolyát, majd agyonlőtte őket, ezután egy civilt is, aki a közelben ült az autójában. A merénylő ezután egy közeli iskolához menekült, ahol túszul ejtett egy takarítónőt. A különleges egységek tagjai végül agyonlőtték a támadót, aki az akció során négy rendőrt megsebesített.

Az elkövetőről kedd estére több információ is napvilágot látott. A Benjamin Hermann nevű férfi korábbi bűncselekményei miatt börtönben ült, rabtársai szerint rendszerint igen agresszívan viselkedett velük. Annak ellenére, hogy társadalmi-etnikai-vallási háttere alapján nem kötődött a muszlim közösséghez, Hermann a börtönben áttért az iszlám vallásra, és vált az Iszlám Állam követőjévé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport