Erzsébet
1 °C
4 °C

Egy rabtársával is végzett a liège-i terrorista

2018.05.30. 09:28 Módosítva: 2018-05-30 12:09:18

A belga belügyminiszter szerda reggel bejelentette, hogy a liège-i merénylő az eddig ismert három gyilkosságon kívül egy negyediket is elkövetett - a merénylet előtti napon egyik rabtársával végzett. 

Michael Wilmet holttestét néhány órával a kedd délelőtti liege-i mészárlás előtt találták meg. A férfi korábban a 31 éves Benjamin Hermann rabtársa volt. Halálát kalapácsütések okozták, a gyilkos fegyvert megtalálták a tettes autójában, Liege-ben.

A belügyminiszter szerda reggel megerősítette, hogy nincs szükség a terrorkészültségi szint fokozására.

Elszigetelt esetről van szó, az elkövető nem volt tagja semmilyen hálózatnak, nem kapott senkitől utasításokat

- mondta Jan Jambon, aki megerősítette, hogy belga szövetségi ügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást, de a támadó indítéka egyelőre ismeretlen.

Szerdán napközben a belga ügyészség szóvivője megerősítette azokat a lapinformációkat, hogy Hermann a támadás során azt kiabálta volna, hogy Allahu Akbar. Mint mondta, a férfi többször is ezt kiáltotta.

Ahogy arról mi is részletesen beszámoltunk, kedd délelőtt egy börtönben ülő 31 éves férfi eltávozásának első napján késsel támadt rá egy rendőrjárőrre a belgiumi Liège központjában. Sikerült elvennie egyikük pisztolyát, majd agyonlőtte őket, ezután egy civilt is, aki a közelben ült az autójában. A merénylő ezután egy közeli iskolához menekült, ahol túszul ejtett egy takarítónőt. A különleges egységek tagjai végül agyonlőtték a támadót, aki az akció során négy rendőrt megsebesített.

Az elkövetőről kedd estére több információ is napvilágot látott. A Benjamin Hermann nevű férfi korábbi bűncselekményei miatt börtönben ült, rabtársai szerint rendszerint igen agresszívan viselkedett velük. Annak ellenére, hogy társadalmi-etnikai-vallási háttere alapján nem kötődött a muszlim közösséghez, Hermann a börtönben áttért az iszlám vallásra, és vált az Iszlám Állam követőjévé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?