Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre jobban bonyolódik az olasz kormányalakítási dráma

2018.05.30. 12:45

A kormányalakítással megbízott világhírű közgazdász, Carlo Cottarelli szerdán bejelentette, hogy felfüggeszti kormányának összeállítását, ugyanis

új lehetőség merült fel politikai kormány felállítására.

Carlo Cottarelli közleményében azt írta, a fejleményekre vár.

A kormányalakítással hétfőn megbízott Cottarelli arra utalt, hogy Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője az M5S és a Liga közös kormánya megalakításának újraindítására szólította fel Sergio Mattarella államfőt.

Matteo Salvini, a Liga vezetője egyelőre továbbra is új választásokat szorgalmaz.

Mindez azután következett be, hogy kedd este eredménytelen volt Mattarella olasz államfő és Cottarelli miniszterelnök-jelölt találkozója. Bár az újságírókat azért hívták az elnöki palotába, hogy bemutassák nekik a szakértői kormányt, a protokoll borult. Cottarelli nehezen találhat minisztereket, hiszen a kormány szinte biztosan nem kap többséget. Közben a válság a legmagasabb EU-s szintre ért el: a büdzséért felelős német biztos, Günther Oettinger kioktató hangnemben közölte az olasz választókkal, hogy a piacok majd megtanítják nekik, hogy kell helyesen szavazniuk.