Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horvát rendőrök rálőttek egy menekülteket szállító mikrobuszra

2018.05.31. 11:18 Módosítva: 2018-05-31 13:46:24

Horvát rendőrök rálőttek egy migránsokat szállító mikrobuszra, amely többszöri figyelmeztetés után sem állt meg, két gyermek megsebesült - jelentette az N1 horvát hírcsatornára hivatkozva az MTI.

A híradások szerint a mikrobusz szerdán késő este Donji Lapac körzetben nem volt hajlandó megállni a rendőrök jelzésére. A rendőrök útakadályt állítottak, és fény- valamint hangjelzésekkel próbálták megállítani a járművet, de az nem állt meg. A sofőr megpróbálta elgázolni a rendőröket, akik ezért rálőttek. A mikrobusz erre megállt, a sofőr pedig kiugrott és az erdőbe menekült.

A mikrobuszban 29 iraki és afganisztáni menekültet találtak, köztük két gyereket, akik a lövésektől megsebesültek. Őket a zárai (Zadar) kórházban kezelik, nincsenek életveszélyben. Hét másik ember is megsérült, valószínűleg a gyors és életveszélyes vezetés miatt.

pol

Elis Zodan, a zárai rendőrkapitányság sajtószóvivője szerint egy 12 éves fiú és egy 12 éves lány sérült meg, mindkettőjüknek stabil az állapota.

Sajnáljuk a gyerekeket, de a rendőrök nem tudhatták, mi van a mikrobuszban.

A mikrobuszban több kiskorú is volt, mindannyian nemzetközi védelmet kértek Horvátországban. A sofőrt helikopterekkel és nyomkövető kutyákkal még mindig keresi a rendőrség.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő szerint a rendőrség védi a határokat az illegális migrációval szemben, ugyanakkor sajnálatának adott hangot a megsebesült gyerekek miatt. Mint mondta, a rendőrségtől továbbra is azt várja, hogy feltartóztassa az embercsempészeket.