Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kampányba kezdett Amszterdam a túl kész turisták miatt

2018.05.31. 17:15

Amszterdam városvezetése kampányt kezdett a városba érkező turistáknak, amelyben arra figyelmeztetik őket, hogy ne viselkedjenek helytelenül, különben megbüntetik őket, írja az MTI.

A város önkormányzata közölte, hogy az elmúlt évek életminőségi vizsgálatai szerint a helyi lakosokat, nyugodtabb utazókat és üzleteket kifejezetten zavarja a rengeteg turistával járó szemetelés, zajongás és más helytelen viselkedés.

A kampány főleg a 18-34 közötti, a városba főleg hétvégén bulizni érkező férfiakat célozza. A tervek szerint polgári bejelentés alapján 43 ezer forintos büntetést is kaphatnak, akik zajonganak vagy szemetelnek, akik közterületen mulatoznak részegen, pedig 30 ezer forintos büntetésre számíthatnak.

A felhívás nem csak közlekedési eszközökön, szállodákban és köztereken lesz látható, hanem a városi internethez csatlakozva üzenetet is kapnak a telefonjukra arról, mivel jár, ha nem túl jófej módon buliznak a városban. A turistákat megregulázó kampányra 70 millió forintot költ évente Amszterdam.

Európaszerte és egy ideje Budapesten is komoly problémát okoz, hogy az egyre növekvő idegenforgalom bizonyos nagyvárosokban, és a nagy számú részeg, bulizó turista miatt a helyi lakosok életminősége csökken. Magyarországon népszavazással próbáltak kezdeni valamit a bulinegyeddel, de érvénytelen lett, ezért továbbra is vállalhatatlan állapotok vannak a környéken, ami nyárra súlyosbodni fog.