Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aszad: Már majdnem megnyertük a háborút

2018.05.31. 09:31

Az amerikai erőknek előbb vagy utóbb el kell hagyniuk Szíria területét – jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök a Russia Today (RT) külföldre sugárzó orosz tévéállomás csütörtöki adásában.

A Moszkva támogatását élvező szíriai elnök szerint Damaszkusz már közel áll a háború megnyerésére „az amerikai beavatkozás ellenére.”

Az RT-nek adott interjúban Aszad hangsúlyozta, hogy visszafoglalják Szíriának azokat a térségeit is, amelyeket az amerikai támogatással bíró kurd-arab koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) harcosai foglaltak el az ország északi és keleti részén. „Ez a mi földünk, a mi jogunk és kötelességünk felszabadítani” – idézte az elnököt az MTI.

Mind mondta az amerikaiaknak tanulniuk kell az Irakban történtekből, és el kell hagyniuk Szíriát. Hozzátette: Irak amerikai megszállása is azzal végződött, hogy Washingtonnak ki kellett vonnia katonáit.

Aszad szerint a győzelem elérését igyekszik késleltetni az Egyesült Államok és „európai és a térségben tevékenykedő bábjai” – nem csak a politikai folyamatok lassításával, de a terrorizmus támogatásával is.