Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

50 év után lehet újra levelet küldeni Kubából az Egyesült Államokba

2018.06.01. 20:12

Helyreállt a Kuba és az Egyesült Államok közötti postaforgalom, írja az MTI. Ez azt jelenti, hogy 50 év után  ismét lehet közvetlenül, légi úton leveleket, csomagokat és sürgősségi küldeményeket  küldeni  egyik országból a másikba. 

A közvetlen postaforgalmat 1968-ban állították le, miután egy New Yorkban feladott levélbomba felrobbant Kubában. Ezt követően az Egyesült Államok és Kuba egy harmadik államon keresztül bonyolította a postaforgalmat. 

A közvetlen postaforgalom kísérleti helyreállítása a Havanna és Washington közötti közeledés legelső intézkedései között volt 2014-ben. 2016 márciusában, mindössze néhány nappal az akkori amerikai elnök, Barack Obama kubai látogatása előtt indult az első postajárat az Egyesült Államokból a karibi szigetre.