Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Talán még a magántulajdont is elismeri a készülő kubai alkotmány

2018.06.03. 00:05

Raúl Castro előző kubai elnök, a néhai Fidel Castro öccse irányítja majd a kubai alkotmányozó testület munkáját, erről állapodtak meg a szigetország törvényhozói szombaton. Az alkotmány frissítésének rég itt volt az ideje, hiszen a mostani alaptörvény még a hidegháború idején, 1976-ban íródott - írja az MTI.

A várakozások szerint az elmúlt évek piaci reformjai, és talán a magántulajdon elismerése is bekerül az új alaptörvénybe.

Elképzelhető, hogy az állami vezetők újraválaszthatóságát korlátozzák, de demokráciáról szó sem lehet, Castro már korábban világossá tette, hogy az egypárti rendszernek fenn kell maradnia. 

A 86 éves Raúl Castro 2008-ban vette át Kuba irányítását bátyjától, aki 1959-től csaknem 50 éven át irányította az országot. Raúl Castro két cikluson át volt államfő; idén áprilisban adta át az elnöki posztot utódjának, Miguel Diáz-Canelnek.