Natália
1 °C
7 °C

3 kiló arannyal pótolta óvadékát a korrupcióval vádolt miniszter

2018.06.04. 22:17

Nemrég fejtettük ki, hogy miért hordanak magukkal a gengszter rapperek annyi aranyat, erre tessék, itt van Románia egykori gazdasági minisztere, Sebastian Vladescu, aki a 315 ezer euró készpénzt 110 ezer euró értékű, 3 kilogrammnyi arannyal pótolta ki, hogy kifizesse az 1 millió eurós óvadékának egy részét. A vasútépítéssel kapcsolatos kenőpénzek elfogadásával vádolt miniszter egyelőre mindent tagad. 

Az új rendszer 2014-es bevezetése óta, először élt valaki az alternatív óvadékfizetés lehetőségével. Az egykori miniszter az óvadék maradékát ingatlanokkal akarja fedezni, hogy elkerülje az előzetes letartóztatást. 

Vladescut azzal vádolják, hogy 2008-2009 környékén egy 820 millió eurós vasúti tenderrel kapcsolatban hozták összefüggésbe, ahol a kivitelezők 20 millió eurót szántak arra, hogy a tendert elnyerjék, amiből a miniszter 1 millió eurót kapott.

(Euronews

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?