Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Illlegális menekülttáborokat számolnak fel Párizsban

2018.06.04. 08:35

A rendőrség hétfőn elkezdett kiüríteni két illegális menekülttábort a francia fővárosban, egy, a múlt hetihez hasonló műveletben - írja az MTI.

A hatósági közlemény szerint a főváros északi részében, a Porte de la Chapelle-nél, valamint egy másik helyszínen, Canal Saint Martinnél számolnak fel egy-egy menekülttábort. Az előbbi helyről 450, a másiktól 550 embert szállítanak el. Az akció nagyobb rendbontás nélkül, nyugalomban zajlik. 

A múlt héten a hatóságok mintegy ezer migránstól "tisztították" meg a Párizs északkeleti részén fekvő, Millénaire nevű, ugyancsak illegális tábort. A menekülteket főváros környéki táborokba szállították.

Európa 2015 óta néz szembe migránsok áradatával a líbiai és szíriai polgárháborúk következtében. Afrikából a Közel-Keletről, valamint Afganisztánból több mint egymillió ember próbálta meg elérni a kontinenst Törökországon vagy a tengeren át. 

Franciaországban a migránsok főképpen az északi Calais-ban "kötöttek ki", ahol a hatóságok 2016-ban felszámolták a létrejött óriási nyomornegyedet. Mások Párizsban vagy a francia-olasz határ közelében, Franciaország délkeleti részében gyülekeztek.