Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Márki-Zay a Guardiannek: A Stop Sorosnak semmi köze a migrációhoz

2018.06.04. 09:40

A brit Guardian a Stop Soros törvénycsomagról írt. Megszólalt a cikkben Kovács Timea szegedi ügyvéd is, aki menedékkérőknek dolgozik. "Mindenkinek joga van a menedékkérelemhez, a bíróságok dolga eldönteni, hogy az állításaik igazak-e. Én mindössze annyit teszek, hogy segítek ezeknek az embereknek megérteni, mihez van joguk" - mondta az ügyvéd. 

A Guardian megemlíti, hogy Kovács azon kevés ügyvédek egyike, akik a tranzitzónában dolgoznak és akikre vonatkozhat a Stop Soros törvénycsomag is. Kovács kliensei közül jópáran már hónapok óta a tranzitzónában vannak. "Pszichológiailag fontos a menedékkérőknek, hogy tudják, legalább valaki foglalkozik az érdekeikkel. Sokan közülük évekig utaztak és különféle traumák érték őket" - magyarázta az ügyvéd.

„A Stop Sorosnak semmi köze a migrációhoz, a civil társadalom ellen szól. Segítenünk kellene ezeknek az embereknek, nem pedig gyűlöletkampányt vezetni azok ellen, akiknek más bőrszínük van" - mondta a Guardiannak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, őt szintén megszólaltatták a cikkben.