Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump felesége kihagyja a csúcstalálkozót Észak-Koreával

2018.06.04. 21:13

Június 12-én, reggel 9-kor kezdődik a szingapúri csúcstalálkozó Kim Dzsongun és Donald Trump között, írja az AFP.

Az észak-koreai atomprogram leállításáról szóló amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót viszont kihagyja Melania Trump, ahogy a G7-es csúcstalákozót is Kanadában a Fehér Ház közlése szerint. Trump feleségét május 10. óta nem látták, mindössze anyit tudni róla, hogy műtéten esett át, és május 19-én már elhagyta kórházat.

Közben a South China Morning Post arról ír, hogy a szingapúri kormány arra készül, hogy különleges helyszínnek jelöltje ki a csúcstalálkozónak helyt adó Shangri-La Hotelt, hogy az észak-koreaiak elégedettek lehessenek a biztonsággal. Mint kiderült, azért a Shang-La Hotelre esett választás, mert Kim Dzsongun ragaszkodott ahhoz, hogy olyan épületben tárgyaljanak, amelynek nem amerikai vagy európai a tulajdonosa. A Shangri-La tulajdonosa Robert Kuok, Hong Kongban élő maláj milliárdos.

Trump és Kim más-más hotelekben szállnak meg, a hírek szerint A Fullerton Hotel és a Capella Hotel a másik kettő, előbbinek a nyolc éve elhunyt Ng Teng Fong szingapúri cége a tulajdonos, utóbbinak pedig a szintén szingapúri Kwee család.