Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az emberek becsületén múlik, hogy fizetnek-e az ételért a dublini reptéren

2018.06.05. 19:35 Módosítva: 2018-06-05 19:59:37

Érdekes kísérletre készülnek a dublini repülőtéren, egy hónapra kihelyeznek ugyanis egy étellel és itallal megtöltött hűtőt, ahol kizárólag a vásárlók becsületén múlik, hogy fizetnek-e a termékekért – írja az Independent.

Az Honest Eats Company hűtőiben egyebek mellett szendvicsek, saláták és különféle pékáruk lesznek majd, melyekért önkiszolgáló módon kell majd fizetni. A fizetés egyúttal jelzés is lesz majd a cégnek, hogy mindig tudják, éppen mit kell újratölteni a hűtőben, de elméletben semmi sem akadályozza meg az embereket abban, hogy fizetés nélkül vegyenek ki dolgokat belőle.

Ami mégis bizakodásra adhat okot a négy hetes tesztidőszak alatt az elsősorban az, hogy négy éve pont a dublini reptéren debütált egy hasonló rendszer, ahol az utasok vizet vehettek egy euróért, amit egy perselybe kellett dobni, a statisztikák alapján pedig az utasok 92 százaléka ki is fizette ezt az összeget.

Ha a teszt sikeresen zárul, akkor a tervek szerint először Dublinban terjeszkedne az Honest Eats, de később akár más repterekre is elvinnék a hűtőjüket.