Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Drasztikusan nőtt az öngyilkosok aránya az USA-ban

2018.06.07. 22:48

25 százalékkal nőtt az öngyilkosságok száma az Egyesült Államokban az elmúlt két évtizedben, írja a CNN. A kutatások az 1999 és 2016 közötti időszakra vonatkoznak. 

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb társadalmi problémája az öngyilkosság: csak 2016-ban 45 ezer vetett véget az életének. Ráadásul ez egy országos probléma, 49 államban nőtt az öngyilkosok aránya, egyedül Nevadában csökkent, de ott meg alapból 21-23 öngyilkosság jutott 100 ezer emberre, szóval nincs sok ok az örömre. 

Az öngyilkosok leggyakrabban fegyverrel vetnek véget életüknek, az esetek több mint felénél lőtt sebesülésekbe halnak bele, ráadásul 54 százalékuknak korábban nem voltak lelki, vagy mentális problémái. Emiatt nehéz megmondani, hogy mi az öngyilkosságok növekedésének fő oka, lehet párkapcsolati, gazdasági, vagy okozhatja például kábítószer függőség is.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.