Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy hétig bolyongott egyedül az ausztrál vadonban egy dél-koreai nő

2018.06.07. 20:19

Hat éjszakát töltött egyedül az ausztrál vadonban egy dél-koreai nő, akire csütörtökön találtak rá  katonák és rendőrök - írja az MTI.  A 25 éves Joohee Hant múlt csütörtökön látták utoljára a Queensland állambeli Tullyban, a nő másnap reggel kirándulni indult a szomszédos Mount Tysonra. Han egy barátjának telefonon elmondta, hogy hova készül, felmászott a hegyre, fotókat készített a tájról, majd megcsúszott, leesett, és órákra eszméletét vesztette.

Sikerült átvonszolnia magát a bozótoson, de elakadt, miután elért egy sziklás vízeséshez, ahol aztán hat napig várta, hogy kimentsék. Eltűnését csak napokkal később, szerdán jelentették a barátai, és akkor meg is indult a keresés. Han segélykiáltását már szombaton meghallotta valaki, de csak csütörtökön értesítette a hatóságokat, amikor hallott a nő eltűnéséről. Jooheet még aznap megtalálták a katonák és a rendőrök. A nő kiszáradt, és megviselték az időjárás viszontagságai, de viszonylag sértetlenül megúszta.

Joohee Hant
Joohee Hant

Szerencsére Han hosszú nadrágot és hosszú ujjú felsőt viselt, és egy esőkabát is volt nála. Mentőhelikopterrel szállították el a helyszínről és Tullyba vitték, ahol kórházba szállították.