Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdoğan ingyenes kávéval, teával és süteménnyel kampányolt

2018.06.07. 20:48 Módosítva: 2018-06-07 20:49:47

Ingyen kávét, teát és süteményt ígért Recep Tayyip Erdoğan török elnök csütörtöki kampánybeszédében a nyilvános könyvtár-kávézók (kiraathane) közönségének, írta az ensonhaber.com török hírportál. Erdoğan központi szerepet szán a közösségi élet új színfoltját jelentő kiraathanéknak, amelyek tervei szerint a hét minden napjának minden órájában nyitva tartanának.

„Fiatalok és idősek jönnek majd" – mondta a kampánygyűlésen résztvevő tömegnek Erdoğan a szíriai határ közelében található Hatayban. A június 24-i választásokra készülő török elnök hangsúlyozta, hogy ezek a kávézók nem olyan helyek lesznek, ahol kártyáznak, szerencsejátékot játszanak az emberek.

Az úgynevezett kiraathanék egyre népszerűbbek azóta, hogy Erdoğan az év elején kijelentette: a kávéházak nem a szerencsejáték, hanem az olvasás szentélyei. A Törökország északnyugati részén fekvő Bursában például 30 kávéházat alakítottak át kiraathanévé az elmúlt időszakban, írta az Anadolu hírügynökség.

A tea- és kávéivás nagy hagyományokkal bír Törökországban. A török kávé elkészítésének különleges módját az UNESCO 2013-ban felvette a szellemi kulturális örökségek listájára. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete szerint a török kávé a vendégszeretet, a barátság és a szórakozás jelképe, írja az MTI.