Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baranyában is érezték a szlavóniai földrengést

2018.06.07. 12:23

Földrengés rázta meg a horvátországi Slavonski Brod térségét, írja az MTI. Senki sem sérült meg, és károk sem keletkeztek, de érezni lehetett Magyarországon és Boszniában is.

A horvát szeizmológiai intézet a Richter-skála szerinti 3,8-as fokozatúra becsülte a rengés erejét. Központja a boszniai határnál fekvő várostól 15 kilométerre délnyugatra volt, és egy jóval kisebb utórengés követte.

A Jutarnji List szerint a földrengés riadalmat keltett, megremegtek az épületek és a bútorok. Néhány iskolából kimenekítették a tanulókat.

A földrengést magyar területen is érezni lehetett

 – írta a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézete. Szerintük a földrengés ereje a Richter-skála szerint 4,1-es erősségű volt, és többen érezték Pécs környékén is.