Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A mecsetben tárolt lőszerek robbantak fel Bagdadban, legalább 18-an meghaltak

2018.06.07. 05:30

Legalább 18 ember meghalt és több mint 90-en megsebesültek Bagdadban egy síita mecset közelében, amikor felrobbant az ott tárolt lőszer. Bagdad észak-keleti, Szadrváros nevű kerületében a lőszert az istentiszteleti helyszínen tárolták, és az átszállításakor robbant be, írja az MTI.   

A robbanásban több épület és jármű teljesen megsemmisült. Legalább 15 ház dőlt össze, és félő, hogy sok lakos a romok alatt rekedt. A robbanás helyszínéről felszálló gomolygó füstöt kilométerekről is lehetett látni.

2018-06-07T060901Z 1103790211 RC1FEF81EA40 RTRMADP 3 IRAQ-BLAST
Fotó: Thaier Al-Sudani / Reuters

A hatóságok nyomozást indítottak a robbanás körülményeinek kivizsgálására. Az állami televízió korábban civilek elleni támadásként számolt be a történtekről.

Szadrváros Muktada asz-Szadr befolyásos síita hitszónok hátországa, akinek politikai szövetsége nyerte az Iszlám Állam terrorszervezet feletti győzelem 2017 decemberi iraki bejelentését követő első parlamenti választásokat májusban.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A mecsetben tárolt lőszerek robbantak fel Bagdadban, legalább 18-an meghaltak

Több mint kilencvenen megsebesültek, több ház összeomlott.

61 · Jun 07, 2018 05:30am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments