Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Putyin Ukrajnát fenyegeti, ha katonai provokáció történik a vb idején

K EPA20180607071
2018.06.07. 13:46

Vlagyimir Putyin szokásos, több órás televíziós interaktív műsorában elhangzottakból szemezgetünk a Magyar Távirati Iroda kishírei alapján.

Putyin és a III. világháború:

A harmadik világháború a civilizáció végét jelentené. A regionális háborúk az egymás kölcsönös megsemmisítésétől való félelemnek, hadászati paritásnak köszönhetően nem váltak globális konfliktussá. De az Egyesült Államoknak a fegyverzetkorlátozási egyezményekből történő kilépése veszélyezteti ezt az egyensúlyt. Sürgette, hogy kezdődjenek tárgyalások egy, a mai követelményeknek megfelelő európai biztonsági rendszer kialakításáról.

Putyin és a vb máris Ukrajnára mutogatva:

Reméli, hogy az orosz labdarúgó-válogatott a küszöbönálló oroszországi világbajnokságon a legjobb tulajdonságait mutatja majd be, ugyanakkor fontosnak nevezte játékosok új nemzedékét kinevelését.

A labdarúgó-világbajnokság idején bekövetkező ukrán katonai "provokációknak" súlyos következményük lehet Ukrajna államiságára. „Remélem, hogy ilyen provokációkig nem fajul el a dolog, de ha ez megtörténik, úgy gondolom, hogy annak nagyon komoly következménye lesz egészében véve az ukrán államiságra nézve."

Az orosz régiók kormányzói nem hagyhatják, hogy a labdarúgó-világbajnokságra felépített stadionok később piacokká alakuljanak át, és meg kell találniuk a módját azok hasznosításának.A világbajnokság infrastruktúráját a sport fejlesztésére kell felhasználni. 

Putyin és a szankciók:

az Oroszországgal szembeni szankciókat és "vádaskodásokat" a feltartóztatás eszközeinek nevezte a Nyugat részéről, amely szerinte vetélytársnak tekinti Moszkvát. Megítélése szerint ezeknek akkor lesz végük, ha nyilvánvalóvá válik kontraproduktív mivoltuk.

Az amerikai importvámok valójában szankciók, amelyekre az európai országok nem számítottak. Bezzeg ő már már évekkel ezelőtt arra figyelmeztette az európai országokat: az Egyesült Államok saját szabályait akarja rákényszeríteni más országokra, de akkor senki sem hallgatott rá.

Putyin és az orosz oligarchák:

Szerinte Nyugaton az orosz üzletembereknek további korlátozásokkal kell majd szembenézniük Nyugaton. Úgy vélekedett, hogy mind nekik, mind vagyonuknak jobb helye lenne Oroszországban.

Borítókép: Vlagyimir Putyin interaktív televíziós fóruma egy moszkvai stúdióban. Fotó: Mihail Klimentyev / MTI.