Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2024-re teszi Áder, hogy teljesítjük a NATO feltételét

2018.06.08. 17:33

A NATO védelmi miniszterei a katonai szövetség Afganisztánnak nyújtott támogatásának folytatása, az afgán biztonsági erők finanszírozásának 2024-ig tartó kiterjesztése mellett határoztak, és elkötelezték magukat a békefolyamat előmozdítása és a teljes megbékélés megteremtése mellet, jelentette be Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken, a NATO-tagországok kétnapos védelmi miniszteri tanácskozása után.

Az MTI beszámolója szerint a szövetség arra szólítja fel az afgán kormányt, hogy az őszre tervezett választások sikere érdekében folytassa a korrupcióellenes harcot, és biztosítsa a nemzetközi emberi jogokat minden afgánra kiterjedően.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a tanácskozást követően tartott sajtótájékoztatóján közölte, a NATO felkérte a tagországokat, hogy segítsék a közép- keleti régiókban tevékenykedő misszióit. Magyarország készen áll arra, hogy az Afganisztánban és az Irakban szolgálatot teljesítő NATO-erőket további katonákkal támogassa - tette hozzá.

Áder János pedig Varsóban szólt a NATO-val kapcsolatban a Bukaresti Kilencek államfői találkozója után. Azt mondta az MTI szerint, hogy Magyarország 2024-re teljesíti a védelmi kiadásokra vonatkozó NATO-követelményeket.

A varsói csúcstalálkozó egyik fő témája az volt, hogyan lehet a NATO költségvetését növelni, és a tagállamok biztonságát hogyan lehet erősíteni.