Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Le akart szállni a gépről a nő, az utasok megölésével fenyegetőzött

2018.06.08. 05:48

Kényszerleszállást hajtott végre egy ausztráliai belföldi járat magyar idő szerint csütörtök éjszaka, mert az egyik női utas öldökléssel fenyegetőzött.

A Virgin Australia légitársaság VA697-es járata a keleti parti Melbourne-ből a nyugati parton található Perth-be tartott, amikor egyik női utasa rikoltozni kezdett, hogy ki akar szállni, és hogy kinyírja a többi utast, ha a gép nem száll le azonnal.

A gépet- az egyik utas leírása szerint "pokoli" hangulatú utat követően - a pilóták le is tették a két város között fekvő Adelaide-ben, ahol öt rendőr leszállította a fenyegetőző nőt.

Ausztráliában egyébként pont csütörtökön ítélték 12 év szabadságvesztésre azt a Sri Lanka-i férfit, aki tavaly májusban robbantással fenyegetőzött egy Melbourne-ből Kuala Lumpurba tartó ausztrál járaton. A 25 esztendős Manodh Marksot az utasok és a légi utaskísérők lefogták, míg a repülő visszatért a kiinduló állomására. A rendőrség ugyan nem talált robbanószerkezetet, Marks azonban az új, a repülésbiztonság veszélyeztetését a korábbiaknál sokkal szigorúbban büntető szabályozás miatt kapott ilyen súlyos büntetést.

(MTI)