Erzsébet
1 °C
4 °C

Dávid-csillagos Trump lángolt Iránban

K EPA20180608084
2018.06.08. 16:23

Jeruzsálem napján több ezer ember vonult utcára Irakban és Iránban is, hogy Izrael ellen tiltakozzanak. Voltak olyanok, akik zászlókat égettek, Irán fővárosában, Teheránban pedig a mellkasán Dávid-csillagot viselő Donald Trump figuráját égették el ünnepélyesen.

Az MTI szerint Irán-szerte több százezren vonultak az utcákra Izrael- és Amerika-ellenes jelszavakat skandálva, olyan zászlókat lengetve, amelyeken a feliratok a palesztin területek izraeli megszállását vagy Washington izraeli nagykövetségének Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetését ítélték el. A teheráni külügyminisztérium előző nap arra szólította fel a világ valamennyi muszlim közösségét, hogy pénteken demonstráljanak a palesztinok érdekeiért.

Irak fővárosában, Bagdadban több ezer síita milicista vonult fel katonai egyenruhában a város egyik főutcáján. A tüntetők Izraelt bíráló, valamint Khomeini ajatolláh-t, az iráni forradalom vezetőjét, és Ali Hameneit, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjét ábrázoló transzparensekkel demonstráltak, majd elégettek egy izraeli zászlót.

Szíria fővárosában, Damaszkuszban szintén sokan vonultak utcára, a tömeg itt is Izrael-ellenes jelszavakat skandált. A Gázai övezetben szintén nagy tüntetés készülődik, a gázai mecsetekben és az utcákon közlekedő autók hangosbeszélőin szólították fel a palesztin területek lakóit arra, hogy induljanak tüntetni az övezet határára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?