Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elföldelték a nem kívánt gyereket, de hét órát túlélt a föld alatt

2018.06.08. 17:12

Hét órát élt túl a föld alatt Brazíliában egy újszülött, akit a családja ásott el, vélhetően mint nem kívánt gyermeket, írja az MTI.

A hatóságokat egy védőnő értesítette, aki szemtanúja volt a csecsemő elföldelésének az őslakosok lakta Xingu Nemzeti Parkban, Mato Grosso államban.

A föld alatt eltöltött hosszú idő ellenére jó állapotban volt a kislány, akit egy közeli kórház szülészeti osztályára szállítottak. A rendőrök vizsgálják, hogy csecsemőgyilkosság történt-e vagy pedig a kamajura indián törzshöz tartozó család halottnak hitte a babát. 

A kicsi dédanyját előállították, és antropológus, pszichológus és jogvédő részvételével kihallgatták a család többi tagját is. A családtagok azt vallották, hogy a gyermek a fejére esett szülés közben. Mivel kiderült, hogy a gyermeket az apa nem akarta vállalni, az anya pedig csak 15 éves, a hatóságok a csecsemőgyilkosság verzióját valószínűsítik.