Árpád
-2 °C
4 °C

Kim Dzsongun-hasonmást vettek őrizetbe Szingapúrban

2018.06.08. 09:47

Szingapúrba érkezésekor őrizetbe vették és alaposan kikérdezték a Howard X nevű Kim Dzsongun-imitátort, írja az MTI.

A hongkongi férfi nem sokkal Trump és az észak-koreai diktátor ott tartandó csúcstalálkozója előtt érkezett az országba, hogy részt vegyen egy pláza és egy étterem reklámkampányában.

A hasonmás azt állította: átvizsgálták a csomagjait, és két órán át faggatták, majd mielőtt elengedték volna, közölték vele, hogy tartsa távol magát a keddi csúcs helyszínétől, Sentosa szigetétől, valamint a Shangri-La Hoteltől, ahol Trump megszáll.

A rendőröket az érdekelte leginkább, hogy Howard X részt vett-e bárhol tiltakozáson, beleértve a hongkongi demokráciapárti tüntetéseket, mire a hasonmás elmondta, hogy dobosként ott volt a tüntetések helyszínén.

De sosem vettem részt lázadásban, és nem is tervezek ilyet. Mondtam nekik, hogy sosem tennék ilyet Szingapúrban, mert tudom, hogy ez ellentétes a törvényeikkel

– mondta Howard X az AP hírügynökségnek. Szingapúrban csak egyetlen helyen, a 0,9 hektáros Hong Lim parkban lehet szabadon tiltakozni, ahhoz is a park engedélye kell, minden más gyülekezéshez rendőrségi engedély szükséges.

A szingapúri rendőrség nem kommentálta Howard X történetét.

Az újságíróknak sem könnyű

Közben birtokháborítás miatt két dél-koreai újságírót vettek őrizetbe a rendőrök pénteken a szingapúri észak-koreai nagykövet rezidenciáján, írja szintén az MTI. A két újságíró a KBS, Korean Broadcasting System News nevű csatornának dolgozott, és nem volt akkreditációjuk.

A szingapúri törvények szerint birtokháborításért három hónap börtönt és 1500 dollár büntetést lehet kiszabni. A rendőrség azt is közölte, hogy azok az újságírók, akik megsértik a törvényt, nem kaphatnak akkreditációt, és így nem tudósíthatnak a keddi csúcsról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?