Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Kim Dzsongun-hasonmást vettek őrizetbe Szingapúrban

2018.06.08. 09:47

Szingapúrba érkezésekor őrizetbe vették és alaposan kikérdezték a Howard X nevű Kim Dzsongun-imitátort, írja az MTI.

A hongkongi férfi nem sokkal Trump és az észak-koreai diktátor ott tartandó csúcstalálkozója előtt érkezett az országba, hogy részt vegyen egy pláza és egy étterem reklámkampányában.

A hasonmás azt állította: átvizsgálták a csomagjait, és két órán át faggatták, majd mielőtt elengedték volna, közölték vele, hogy tartsa távol magát a keddi csúcs helyszínétől, Sentosa szigetétől, valamint a Shangri-La Hoteltől, ahol Trump megszáll.

A rendőröket az érdekelte leginkább, hogy Howard X részt vett-e bárhol tiltakozáson, beleértve a hongkongi demokráciapárti tüntetéseket, mire a hasonmás elmondta, hogy dobosként ott volt a tüntetések helyszínén.

De sosem vettem részt lázadásban, és nem is tervezek ilyet. Mondtam nekik, hogy sosem tennék ilyet Szingapúrban, mert tudom, hogy ez ellentétes a törvényeikkel

– mondta Howard X az AP hírügynökségnek. Szingapúrban csak egyetlen helyen, a 0,9 hektáros Hong Lim parkban lehet szabadon tiltakozni, ahhoz is a park engedélye kell, minden más gyülekezéshez rendőrségi engedély szükséges.

A szingapúri rendőrség nem kommentálta Howard X történetét.

Az újságíróknak sem könnyű

Közben birtokháborítás miatt két dél-koreai újságírót vettek őrizetbe a rendőrök pénteken a szingapúri észak-koreai nagykövet rezidenciáján, írja szintén az MTI. A két újságíró a KBS, Korean Broadcasting System News nevű csatornának dolgozott, és nem volt akkreditációjuk.

A szingapúri törvények szerint birtokháborításért három hónap börtönt és 1500 dollár büntetést lehet kiszabni. A rendőrség azt is közölte, hogy azok az újságírók, akik megsértik a törvényt, nem kaphatnak akkreditációt, és így nem tudósíthatnak a keddi csúcsról.