Natália
1 °C
7 °C

Tüntetést szerveznek Mainzba a meggyilkolt 14 éves lány miatt

000 15Q14L
2018.06.08. 19:36

Elfogták Irakban azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt egy 14 éves lányt Németországban. A férfi a családjával menekültként érkezett Németországba, majd a gyilkosság után velük együtt hamis papírokkal visszautazott.

Az ügy politikai viharokat is kavart. Az MTI szerint a gyilkosság bekerült a politikai viták témái közé, aminek az az oka, hogy a  gyanúsított menedékkérő. A különböző oldalak megkezdték a harcot, amely arról szól, hogy milyen jelentést hordoz az ügy a közösség, a társadalom számára.

Különösen a legnagyobb ellenzéki párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) érvényesítené a saját értelmezését, a berlini vezetés menekültpolitikájának bírálatára építő párt tüntetést is szervez szombatra Mainzba. A demonstráción menekültpolitikai szigorításokat szorgalmaznak majd.

Alice Weidel társelnök pénteken lemondásra szólította fel Angela Merkel kancellárt és kormányát, szerinte Susanna halála a szövetségi kormány befogadó menekültpolitikájának következménye. A felháborodással és a politikai küzdelemmel kapcsolatban a Bild a hírportálján idézte Thomas Feltes kriminológust, a bochumi Ruhr-vidéki Egyetem (RUB) kutatóját, aki kiemelte, hogy érdemes lenne tartózkodni a gyanúsított származására támaszkodó előítéletekkel, mert kriminalisztikailag nem igazolható, hogy az ilyen bűncselekményeknél szerepe van az etnikai hovatartozásnak.

A szakértő hangsúlyozta: "nem a származás, hanem a szociális, társas környezet segíti elő a bűncselekmények elkövetését".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?