Natália
1 °C
7 °C

Floridában egy évig háttérellenőrzés nélkül adták a fegyverviselési engedélyeket

2018.06.10. 14:56

Egy, a napokban nyilvánosságra került dokumentum szerint Floridában egy évig nem végezték el a szükséges háttérvizsgálatokat a fegyvertartási engedélyekre vonatkozó kérelmeknél, így olyanok is fegyverhez juthattak az amerikai államban, akik normális esetben nem lettek volna rá jogosultak – írja a Gizmodo.

Mint kiderült, 2016 februárja és 2017 márciusa között egyáltalán nem használták a kérelmeknél az FBI adatbázisát, mellyel egyszerűen ellenőrizhető, hogy az engedélyért folyamodó illetőnek a többi államban sincs priusza. Ennél is nevetségesebb azonban az ok, amiért nem használták, a jelek szerint ugyanis mindössze ketten fértek hozzá a rendszerhez, de egyáltalán nem értettek hozzá, egyikük pedig

konkrétan elfelejtette a felhasználónevét, amit 40 napig nem is jelentett.

Utána is csak egy publikusan elérhető e-mail címre írt az üggyel kapcsolatban ahelyett, hogy közvetlenül kért volna segítséget valakitől, aztán hiába írták meg neki a valódi felhasználónevét, továbbra is azt mondta, hogy nem tud belépni. Ekkor aztán megírták neki, hogy tudnak rajta segíteni, de csak telefonon, a nő azonban nem vette fel a telefonját, a továbbiakban pedig nem is keresett senkit a problémával, ami amúgy továbbra is fennállt.

Tavaly márciusban aztán valakinek gyanús lett, hogy több mint egy éve egyetlen kérelmet sem utasítottak el az FBI-tól, így végül megoldódott a probléma, de menet közben majdnem 270 ezer ember kapott fegyverviselési engedélyt, ebből pedig 365 esetben kellett is volna alkalmazni a háttérellenőrzést. Ezeket az ügyeket egyesével átvizsgálták, végül 291 embertől vonták vissza az engedélyt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?