Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy jelenet, négy párhuzamos valóság négy elnöki fotós képein

Pillanatok alatta bejárta a netet Angela Merkel elnöki stábjának fotója a hétvégi G7 csúcstalálkozóról. Könnyű belátni, hogy miért. Az elkapott testbeszéd-jelenet tökéletes pillanatban, szavak nélkül illusztrálja az egész világpolitikát (ami most leginkább a kereskedelmi háború előkészületeiről szól), az egymásnak feszülő nehézsúlyú politikusok testtartásába mindenki beleláthatja, amit csak akar. 

Angela Merkel fotósa egész biztosan megnyerte a háziversenyt ezzel a képpel. Tökéletesen kipipálta a feladatát.Én még egy véletlen reneszánsz plecsnit is kiosztok érte.  A jelenet persze megtörtént, és pont így történt, de, aki látott már embereket csoportban állni, tudja azt is, hogy az emberek sosem állnak hosszú percekig ugyanabban a pózban szoborrá merevedve. Érdemez megnézni, mit hozott ki a helyzetből Emmanuel Macron francia elnök, Justin Trudeau kanadai elnök vagy Donald Trump stábja, akik mind igyekeztek a saját emberüket a jelenet középpontjába állítani.

Ezt a fotót osztotta meg a Facebook-oldalán Emmanuel Macron, és a kép alapján akár azt is hihetnénk, hogy Trump és Merkel ott sincsenek, csak a francia elnök magyarázó szavait figyeli mindenki:

Szó sincs egymásnak feszülésről Justin Trudeau kanadai elnök képén. Angela Merkel és Trump mintha viccet mesélnének egymásnak, és velük nevet mindenki körülöttük:

Mindenki Donald Trump köré gyűlt, és hallgatják, ahogy ő a kör közepén ülve osztja a bölcsességet. Úgy figyelik, mint a veterán edzőt egy zsúfolt öltözőben két félidő között. Kitalálták, igen, ez az amerikai elnök stábjának fotója: