Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

16 évet kapott a nem létező Fekete Halál Csoport nárcisztikus emberrablója

2018.06.11. 22:19
Bűnösnek találták és 16 évre ítélték Milánóban azt a lengyel férfit, aki tavaly nyáron rabolt el egy brit fotómodellt, a lányt Milánóba vitte, bezárva tartotta, majd 300 ezer font váltságdíjat követelt érte, miközben azt állította, ő is csak áldozat, az orosz maffiáé vagy a titokzatos „Fekete Halál Csoporté”.

Ez minden bizonnyal csak a férfi agyszüleménye volt, ahogy sok minden más is. A bíróság Lucasz Herbát nárcisztikus fantasztaként jellemezte, aki bizonyos értelemben a modell, Chloe Ayling, megszállottja lett.

Mint annak idején mi is részletesen beszámoltunk róla, az egyébként szupersztárnak nem mondható glamour modellt egy milánói fotózás ígéretével csalták el, a helyszínre belépve azonban egy férfi ekkor hátulról megragadta, egy símaszkot viselő alak pedig ketamin injekciót adott be neki. A következő kép, amire emlékszik, hogy egy autó csomagtartójában van összecsomagolva egy bőröndben, szája betapasztva, keze megkötözve. Egy hétig egy Torino melletti tanyán tartották fogva, majd elrablója visszavitte Milánóba, és átadta a brit nagykövetségnek.

58
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
16 évet kapott a nem létező Fekete Halál Csoport nárcisztikus emberrablója

Bőröndbe csomagolt egy glamour modellt, mert szerelmes volt bele. Ítélet az egyik legbizarabb emberrablási ügyben.

33 · Jun 11, 2018 10:19pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A különös történet másik főszereplője a lengyel férfi, akit most elítéltek. A régóta Nagy-Britanniában élő Lucasz Herba azt mondta a nőnek, hogy szexrabszolgának fogják eladni dark weben a Közel-Keletre, fel is adott egy ilyen hirdetést, de úgy tűnt, inkább a váltságdíjra játszik: a nőt kiközvetítő ügynökségnek  felajánlotta, hogy 270 000 font ellenében leállítja az aukciót. Bizonyos gyanús körülmények miatt azonban az is felmerült, hogy a nő, akinek valószínűleg lett volna alkalma megszökni, összejátszott az elrablójával.

Ezt a verziót aztán kizárta a nyomozás, és a mostani bírósági ítéletben sincs szó róla. Bár Herba azt vallotta, hogy a nő önként ment vele, ezt nem támasztotta alá semmi. A lengyel férfi a jelek szerint régóta szerelmes volt a modellbe. Saját védelmében azt hozta fel, hogy a botrány segítségével csak nagyobb publicitást szeretett volna csinálni  Aylingnak, hogy híres legyen. Az ügy kipattanása után felmerült már azonban, hogy Herba notórius hazudozó.

A modell a fogsága alatt mentális és fizikai abúzus áldozata volt a nyomozók szerint, de szexuális erőszak nem történt. Az emberrablásnak lehetett egy társtettese: a gyanúsítottnak, aki mindent tagad, folyamatban van a kiadatása Nagy-Britanniából.