Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Kim Dzsongun leszelfizett Szingapúrban

2018.06.11. 21:20

Hétfőn esti sétával, vendéglátójával közös szelfivel hívta fel magára a figyelmet Szingapúrban Kim Dzsongun. Az észak-koreai diktátor órákon belül találkozik Trumppal, a történelmi jelentőségűnek mondott csúcs a Capella Singapore luxushotelben kezdődik helyi idő szerint reggel kilenckor – ez magyar idő szerint éjjel három órát jelent.

Előbb négyszemközt, majd a stábok részvételével tárgyalnak, aztán közös munkaebéden vesznek részt. Trump a várakozások szerint magyar idő szerint négy körül áll majd a sajtónyilvánosság elé.

A várakozások vegyesek: az amerikai közvéleményen belül például magas,72 százalékos a találkozó támogatottsága, de azt még a republikánus szavazók többsége sem gondolja, hogy Észak-Korea valaha is feladná a nukleáris ambícióit.

Már Szingapúrban van Dennis Rodman ex-NBA-sztár is, akinek komoly szerepet tulajdonítanak a találkozó létrejöttében. Rodman arról beszélt a landolása után, hogy szerinte ő nagyon is megérdemelte, hogy jelen lehessen, attól óvott ugyanakkor, hogy már a mostani első találkozótól túl sokat várjanak az emberek.