Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kim Dzsongun leszelfizett Szingapúrban

2018.06.11. 21:20

Hétfőn esti sétával, vendéglátójával közös szelfivel hívta fel magára a figyelmet Szingapúrban Kim Dzsongun. Az észak-koreai diktátor órákon belül találkozik Trumppal, a történelmi jelentőségűnek mondott csúcs a Capella Singapore luxushotelben kezdődik helyi idő szerint reggel kilenckor – ez magyar idő szerint éjjel három órát jelent.

Előbb négyszemközt, majd a stábok részvételével tárgyalnak, aztán közös munkaebéden vesznek részt. Trump a várakozások szerint magyar idő szerint négy körül áll majd a sajtónyilvánosság elé.

A várakozások vegyesek: az amerikai közvéleményen belül például magas,72 százalékos a találkozó támogatottsága, de azt még a republikánus szavazók többsége sem gondolja, hogy Észak-Korea valaha is feladná a nukleáris ambícióit.

Már Szingapúrban van Dennis Rodman ex-NBA-sztár is, akinek komoly szerepet tulajdonítanak a találkozó létrejöttében. Rodman arról beszélt a landolása után, hogy szerinte ő nagyon is megérdemelte, hogy jelen lehessen, attól óvott ugyanakkor, hogy már a mostani első találkozótól túl sokat várjanak az emberek.