Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ittasan okozta11 ember halálát az orosz hajóskapitány

2018.06.12. 14:37

Tizenegy ember meghalt, amikor összeütközött két hajó Oroszországban, írja MTI. A katamarán sétahajó és az uszály Volgográdnál, a Volgán ütköztek össze.

A katamarán felborult a baleset miatt, később pedig megállapították, hogy a tizenkét férőhelyes hajón tizenhatan utaztak, ráadásul nem volt személyszállítási engedélye, se mentőmellények a fedélzeten. A balesetben életét vesztő kapitány a vizsgálatok szerint ittas volt.

A katamaránt a tulajdonosa vezette, aki korábban Volgográd megye egyik kerületi vezetője volt. Egy helyi portál úgy tudja, hogy a közlekedési rendészet egyik őrnagyának születésnapját ünnepelték a hajón. Életét vesztette a 43 éves ünnepelt, felesége és 17 éves lányuk is. Az áldozatok között további házaspárok vannak és a katamarán tulajdonosának egy rokona is.

A sétahajó öt kimentett utasa közül hármat lehűlés miatt, illetve zúzódásokkal kórházba kellett szállítani. Az áldozatok - hét nő és négy férfi - valamennyien orosz állampolgárok voltak.

Az áldozatok a hajó belsejében haltak meg, mivel az ütközés után nem tudtak kiszabadulni a kajütből.

A holttestek felkutatásában mintegy 1400-an vesznek részt, köztük a vízi rendőrség egységei és búvárok is. A két jármű helyi idő szerint este 10 órakor, a parttól 250 méternyire ütközött egymásnak. A baleset ügyében eljárás indult a vízi közlekedés szabályainak megsértése címén.