Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Véget ért a párizsi túszdráma

2018.06.12. 18:13

A rendőrség közlemény szerint egy férfi túszul ejtett kettő vagy három embert Párizs 10. kerületében, a város északkeleti részében, írja az Euronews. A rendőrség úgy tudja, hogy nem terrorcselekményről van szó. Néhány óra leforgása után azonban a rendőrök előállították a túszejtőt, az akcióban senki nem sérült meg.

A helyi média szerint a túszejtőnél kézifegyver és bomba volt. Egy informatikai cég irodájában történt az eset, a férfi azt közölte, hogy van egy levele, amit szeretne eljuttatni az iráni nagykövetnek, hogy aztán ő átadhassa a francia hatóságoknak.

A francia rendőrség kommandósai és tűzoltók is megérkeztek a helyszínre. Az MTI szemlézte a helyi média tudósításait: a BFM hírtelevízió értesülése szerint a férfi délután fél négykor pizzafutárként érkezett a Párizs X. kerületében található Petites-Ecuries utca 45-ös számú házához, ahol benzint öntött egy férfira és arcon ütötte, mielőtt annak sikerült elmenekülnie. Ezután a támadó bement az épület földszintjén található egyik irodába. Egyes értesülések szerint egy kifele menekülő terhes nőt is megütött, bár a Guardian információi ezt nem említik.

A Guardian szerint a francia rendőrség úgy írta le a túszejtőt, mint egy "határozott és erőszakos" embert. A rendőrségnek sikerült kapcsolatot kialakítani a túszejtővel, tárgyaltak vele. A férfi azt állította, hogy van egy tettestársa az épületen kívül.

A rendőrség sokáig nem tudta megerősíteni, hány ember lehet a túszejtővel, illetve az épületben, mert elképzelhető, hogy többen is elbújtak. A túszejtő személyazonosságáról semmit nem közölték a hatóságok. A rendőrség bombakereső robotokkal vizsgálta az utcát. Egy nagy területet lezártak, a Petites-Ecuries utcát pedig kiürítették.