Botond, Mózes
EUR 385,27 Ft
USD 369,39 Ft
12 °C
29 °C

Pszichiátriára került a párizsi túszejtő

2018.06.13. 12:41 Módosítva: 2018.06.13. 13:25

Pszichiátriai intézetbe került az a férfi, aki kedd este túszokat ejtett Párizs belvárosában – írja az MTI.

A 26 éves férfit kedden este állították elő a kommandósok négy órával azután, hogy a francia főváros egyik belvárosi épületének udvarán egy informatikai cég irodájában elbarikádozta magát két tússzal. A túszejtés kezdetén a támadó azt állította, hogy robbanószerkezet van nála, de ez nem bizonyult igaznak. Kések voltak nála, azokat azonban  az ügyészség szerint nem használta. 

Gérard Collomb belügyminiszter tájékoztatása szerint gyenge idegzetű emberről van szó, aki teljesen különböző témákról összefüggéstelenül beszélt a tárgyalójával. A rendőrségi források szerint érthetetlen dolgokról beszélt, először az iráni nagykövettel, aztán a francia kormánnyal akart beszélni.

A kommandósok sikeres akciójának köszönhetően a túszok végül sértetlenül kiszabadultak, a támadó könnyebben megsérült a rendőri akcióban. A párizsi ügyészség emberrablás, fegyveres erőszak, tiltott fegyvertartás, bűncselekménnyel való fenyegetés és szándékos emberölési kísérlet gyanújával indított eljárást a férfi ellen.

Hozzászólna? Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek