Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pszichiátriára került a párizsi túszejtő

2018.06.13. 12:41 Módosítva: 2018-06-13 13:25:04

Pszichiátriai intézetbe került az a férfi, aki kedd este túszokat ejtett Párizs belvárosában – írja az MTI.

A 26 éves férfit kedden este állították elő a kommandósok négy órával azután, hogy a francia főváros egyik belvárosi épületének udvarán egy informatikai cég irodájában elbarikádozta magát két tússzal. A túszejtés kezdetén a támadó azt állította, hogy robbanószerkezet van nála, de ez nem bizonyult igaznak. Kések voltak nála, azokat azonban  az ügyészség szerint nem használta. 

Gérard Collomb belügyminiszter tájékoztatása szerint gyenge idegzetű emberről van szó, aki teljesen különböző témákról összefüggéstelenül beszélt a tárgyalójával. A rendőrségi források szerint érthetetlen dolgokról beszélt, először az iráni nagykövettel, aztán a francia kormánnyal akart beszélni.

A kommandósok sikeres akciójának köszönhetően a túszok végül sértetlenül kiszabadultak, a támadó könnyebben megsérült a rendőri akcióban. A párizsi ügyészség emberrablás, fegyveres erőszak, tiltott fegyvertartás, bűncselekménnyel való fenyegetés és szándékos emberölési kísérlet gyanújával indított eljárást a férfi ellen.

Hozzászólna? Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.