Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirúgtak egy orosz tanárt, mert fürdőruhában pózolt Instagramon

2018.06.14. 00:09

Egy omszki iskola kirúgta egy tanárnőjét, mert kiderült róla, hogy Instagramon – azóta törölt – bikinis képeket osztott meg magáról, amivel az intézmény szerint "az iskolája és a hivatása rossz hírnevét kelti" – írja a BBC a Siberian Times cikke nyomán.

Az eset óta az internet orosz sarkában sokan a 26 éves Viktoria Popova mellé álltak, már több mint 3 ezren osztottak meg magukról fürdőruhás képeket "a tanárok is emberek" hashtaggel.

Tanárok vagyunk, de emberek is, ezért jogunk van különbözőképpen kinézni az iskolában és a közösségi oldalunkon

írta például egy szintén szolidárisan bikiniben fotózkodó kolléga.

Voltak azért többen olyanok is, akik se Popova eredeti megnyilvánulásával, se a kirúgására adott reakciókkal nem értettek egyet, például az a nő, aki a fenti idézetre is válaszolva arról írt, hogy a tanárok valóban emberek is, de a tanárságukkal nem összeegyeztethető tevékenységüket jobb, ha a privát szférájukban őrzik meg, nem a netre pakolják ki.

Miután a kirúgása nagy nyilvánosságot kapott, az omszki regionális önkormányzat bejelentette, hogy Popova visszakapja az állását, de ha szeretné, másik iskolát is választhat – vagy elmehet főállásban modellkedni, mert egy omszki ügynökség is ajánlatot tett neki.

Bár az eredeti képek Instagramon már nem elérhetők, a Siberian Times cikkében egész sorozatot lehet nézegetni belőlük, egy másik felhasználó pedig az egyiket Instán is megőrizte:

Срочно ищем Модель для съёмки в этом же образе!!стоимость обучения и условия пишите в Директ!! #plussizeblogger #plussizefashion #plus-size style #plusmodel #plussize #модельноеагентство #модельноепортфолио #модельноеагентствоомск #модельноеагентство#виктория#учительница #омск#рукипрочьотвиктории #модельноеагенствоомск фотограф @maxim_dyachuk , стилист-визажист @ksenia.detkova образ @plussizeomsk купальник @ulle_omsk

🦋🦋🦋EKATERINA🦋🦋🦋BREDOVA🦋🦋🦋 (@katuushhaa) által megosztott bejegyzés,