Gergely
6 °C
23 °C

Kirúgtak egy orosz tanárt, mert fürdőruhában pózolt Instagramon

2018.06.14. 00:09

Egy omszki iskola kirúgta egy tanárnőjét, mert kiderült róla, hogy Instagramon – azóta törölt – bikinis képeket osztott meg magáról, amivel az intézmény szerint "az iskolája és a hivatása rossz hírnevét kelti" – írja a BBC a Siberian Times cikke nyomán.

Az eset óta az internet orosz sarkában sokan a 26 éves Viktoria Popova mellé álltak, már több mint 3 ezren osztottak meg magukról fürdőruhás képeket "a tanárok is emberek" hashtaggel.

Tanárok vagyunk, de emberek is, ezért jogunk van különbözőképpen kinézni az iskolában és a közösségi oldalunkon

írta például egy szintén szolidárisan bikiniben fotózkodó kolléga.

Voltak azért többen olyanok is, akik se Popova eredeti megnyilvánulásával, se a kirúgására adott reakciókkal nem értettek egyet, például az a nő, aki a fenti idézetre is válaszolva arról írt, hogy a tanárok valóban emberek is, de a tanárságukkal nem összeegyeztethető tevékenységüket jobb, ha a privát szférájukban őrzik meg, nem a netre pakolják ki.

Miután a kirúgása nagy nyilvánosságot kapott, az omszki regionális önkormányzat bejelentette, hogy Popova visszakapja az állását, de ha szeretné, másik iskolát is választhat – vagy elmehet főállásban modellkedni, mert egy omszki ügynökség is ajánlatot tett neki.

Bár az eredeti képek Instagramon már nem elérhetők, a Siberian Times cikkében egész sorozatot lehet nézegetni belőlük, egy másik felhasználó pedig az egyiket Instán is megőrizte:

Срочно ищем Модель для съёмки в этом же образе!!стоимость обучения и условия пишите в Директ!! #plussizeblogger #plussizefashion #plus-size style #plusmodel #plussize #модельноеагентство #модельноепортфолио #модельноеагентствоомск #модельноеагентство#виктория#учительница #омск#рукипрочьотвиктории #модельноеагенствоомск фотограф @maxim_dyachuk , стилист-визажист @ksenia.detkova образ @plussizeomsk купальник @ulle_omsk

🦋🦋🦋EKATERINA🦋🦋🦋BREDOVA🦋🦋🦋 (@katuushhaa) által megosztott bejegyzés,