Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Életfogytiglant kapott a finnországi késes merénylő

2018.06.15. 14:11

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték pénteken Finnországban azt a marokkói férfit, aki tavaly augusztusban egy késes merényletben két nőt megölt, további nyolc embert pedig megsebesített Turku belvárosában, írja az MTI.

Az Abderrahman Bouanane nevű férfi 22 éves volt, amikor elkövette a merényletet. 2016-ban érkezett Finnországba, és egy menekülteket befogadó turkui központban lakott. A támadáskor direkt női célpontokat választott. A késelőt a rendőrök a combján megsebesítették, így tudtak véget vetni a vérengzésnek.

Bouanane – akit a merénylet után nem tudtak szóra bírni – a bíróság előtt beismerte tettét, és azt állította, hogy az Iszlám Állam katonájaként cselekedett, pedig a terrorszervezet annak idején nem vállalta magára a támadást.

Finnországban ez volt az első bírósági ítélet, amelyet terrorcselekménnyel vádolt személy ügyében hoztak.

A finn törvények szerint életfogytig tartó szabadságvesztés esetén az elítéltnek legalább 12 évet kell börtönben töltenie.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?