Salamon
8 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

45 millió dollárt kapott a nő, akire rádobtak egy bevásárlókocsit

2018.06.16. 13:52

Marion Hedges éppen halloweeni cukorkákat vásárolt a manhattani East River Plaza bevásárlóközpont földszintjén a fiával, amikor négy emelet magasságból a fejére esett egy bevásárlókocsi. Két gyerek dobta le „viccből” a negyedik emeleti folyosóról, hogy 21 méter zuhanás után a nőre zuhanjon.

Az édesanyának egy rövid időre leállt a légzése, súlyos agysérülést szenvedett, de a kórházban megmentették az életét. Kognitív problémái, memóriavesztése, inkontinenciája a mai napig tart.

A bevásárlóközpontot és a folyosókért felelő biztonsági céget a nő családja perelte be; a bíróság pénteki ítéletében összesen 45 és fél millió dollár kártérítést ítélt meg nekik. A bíró mérlegelés után úgy döntött, hogy a balesetért elsősorban a bevásárlóközpont, másodsorban pedig a biztonsági cég a felelős. A kocsit lehajító 12 és 13 éves fiúknak az ítélet szerint csak 10 százalék a felelőssége a nő rokkanttá válásában. A fiúkat fiatalkorúként  elítélték korábban.

A tragédiáról egy biztonsági kamera felvétele is megvan, ezen látni, hogy mielőtt kidobták volna, hárman voltak a negyedik emeleti folyosón. Eyikük megpróbálta megakadályozni a másik kettőt, amikor azonban ez nem sikerült neki, elszaladt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport