Albert, Lipót
2 °C
12 °C

45 millió dollárt kapott a nő, akire rádobtak egy bevásárlókocsit

2018.06.16. 13:52

Marion Hedges éppen halloweeni cukorkákat vásárolt a manhattani East River Plaza bevásárlóközpont földszintjén a fiával, amikor négy emelet magasságból a fejére esett egy bevásárlókocsi. Két gyerek dobta le „viccből” a negyedik emeleti folyosóról, hogy 21 méter zuhanás után a nőre zuhanjon.

Az édesanyának egy rövid időre leállt a légzése, súlyos agysérülést szenvedett, de a kórházban megmentették az életét. Kognitív problémái, memóriavesztése, inkontinenciája a mai napig tart.

A bevásárlóközpontot és a folyosókért felelő biztonsági céget a nő családja perelte be; a bíróság pénteki ítéletében összesen 45 és fél millió dollár kártérítést ítélt meg nekik. A bíró mérlegelés után úgy döntött, hogy a balesetért elsősorban a bevásárlóközpont, másodsorban pedig a biztonsági cég a felelős. A kocsit lehajító 12 és 13 éves fiúknak az ítélet szerint csak 10 százalék a felelőssége a nő rokkanttá válásában. A fiúkat fiatalkorúként  elítélték korábban.

A tragédiáról egy biztonsági kamera felvétele is megvan, ezen látni, hogy mielőtt kidobták volna, hárman voltak a negyedik emeleti folyosón. Eyikük megpróbálta megakadályozni a másik kettőt, amikor azonban ez nem sikerült neki, elszaladt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?