Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

A négy évvel ezelőtti tűz után ismét kegyetlenül leégett a glasgowi művészeti akadémia

2018.06.16. 10:34
Éjszaka kigyulladt és leégett Glasgow egyik legszebb és legikonikusabb épülete, az 1800-as évek végén épített Mackintosh Building a School of Arts-on.

A BBC beszámolója szerint este 11 után keletkezett a tűz, a lángok hamarosan átterjedtek két szomszédos szórakozóhelyre is. 120 tűzoltó küzdött a lángokkal, a helyzet rendkívül komoly volt a hivatalos jelentések szerint.

Mackintosh Building már négy éve is leégett egyszer. Azóta az épületet renoválják, a mostani tűz azonban a szemtanúk szerint a korábbinál is súlyosabb volt, sokkal rosszabbul nézett ki, mint a 2014-es: „Úgy égett az épület, mint egy doboz gyufa” – mondta egy férfi.

A tűznek az eddigi jelentések szerint szerencsére nincsenek sérültjei, még ugyan vannak kisebb lángoló részek, de a tűzoltók már kontrollálják a helyzetet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?