Aliz
6 °C
14 °C

Csecsemőbántalmazásért ítéltek el egy magyar párt Angliában

2018.06.16. 17:25

A Hull Daily Mail brit lap adta hírül, hogy egy magyar pár, a 26 éves R. Orsolya, és a 34 éves N. Tamás összesen több mint hat év börtönt kapott, miután bántalmazták a nő kisgyerekét, majd mindketten a másikat hibáztatták azért, ami történt. A lap beszámolója szerint a pár doktorhoz vitte a gyereket, mert lógatta a bal karját, ekkor derült ki, hogy a három hónapos csecsemőnek törött a karja, bordája, bal combja  és sípcsontja. 

A 9 napon át tartó tárgyaláson sem bizonyosodott be, hogy pontosan melyikük bántotta a gyereket. A cikk szerint az egyik esküdt elsírta magát, amikor a bíró elítélte a párt. Még annyi kiderült, hogy a csecsemő karját kicsavarhatták, azért tört el, a bordáit pedig összepréselhették.

A páros egyik tagja sem mutatott megbánást. A bíró meg is jegyezte, hogy sokszor a kegyetlenkedők nem érzik át amit tettek, például ha nagyon fiatalok, vagy szellemileg visszamaradottak, de itt most egyikről sincs szó. 

A páros már külön él. A lap azt írja, N. Tamásnak 2006-ban már meggyűlt a baja a magyar hatóságokkal, akkor egy leánygyermeknek okozott törött koponyát, bordát, monoklit és más sérüléseket. Akkor felfüggesztettet kapott a magyar bíróságtól. A bírónak erre is volt kommentárja: azt mondta, nem látott még olyan esetet, hogy a vádlottnak két ilyen hasonló ügye lett volna. 

Tamás és Orsolya
Tamás és Orsolya

A nő a bíróságon azt vallotta, nem tudott a férfi korábbi ügyéről. Ők ketten egyébként akkor jöttek össze, amikor a nő már terhes volt egy másik férfitól, vagyis nem a közös gyerekük volt az, aki sérüléseket szenvedett. 

A férfit végül három és fél évre, a nőt három évre ítélték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?