Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Ferenc pápa: Az abortusz olyan, mint a náci fajnemesítés

2018.06.17. 12:45 Módosítva: 2018-06-18 10:06:06

Ferenc pápa szombaton az olasz Család Fóruma nevű szervezet ünnepségen mondott beszédet Rómában, ahol a korábbi nyilatkozataitól teljesen eltérő hangnemben beszélt az abortuszról, családról, melegházasságról.

Utóbbit egyértelműen elutasította, szerinte a házasságról csak férfi és nő között beszélhetünk, és az igazi család csak egy ilyen szent kötelékre épülhet. "Fájdalmas kimondani, de ma különféle családokról beszélünk"   idézi a PinkNews a pápát, aki ezzel egy Olaszországban is zajló, LMBTQ-családokról szóló társadalmi vitához szólt hozzá.

Ferenc arról is beszélt, mi kell a boldog családi élethez: a házastársak ne telepedjenek egymásra, tartsák tiszteletben a másik igényeit, és kérjenek bocsánatot, amikor hibáznak és megbántják a partnerüket. A pápa külön megdicsérte azokat a nőket, akik képesek megbocsátani férjük hűtlenségét.

Ugyanebben a beszédében a pápa az abortuszt a nácizmushoz hasonlította.

Szerinte a magzatelhajtás nem más, mint ártatlan gyerekek meggyilkolása, akkor is, ha a terhesség első hónapjaiban kiderül, hogy valami betegsége van a magzatnak. Ferenc pápa szerint a beteg magzatok abortálása olyan, mint amikor az ókori Spártában kitették a Taigetoszra a beteg gyerekeket, vagy mint a náci fajnemesítés. "A múlt században az egész világ felháborodott azon, amit a nácik tettek. Ma ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűben" – mondta az egyházfő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?