Aliz
6 °C
14 °C

Harry herceg apósa egy feltételhez kötötte lánya házasságát

2018.06.18. 19:44

Meghan Markle apósa azt kérte Harry hercegtől, hogy soha ne emeljen kezet Meghanre, írja az MTI. Meghan hercegnő Mexikóban élő apja az ITV-nek elmondta, hogy Harry telefonon kérte meg tőle leánya kezét, akinek annyit mondott

Úriember vagy, ígérd meg nekem, hogy soha nem emelsz kezet a lányomra, és akkor természetesen megadom az engedélyt

- idézte fel Thomas Markle a herceggel folytatott sorsdöntő telefonbeszélgetést.

Thomas Markle egyébként politikáról is beszélt Harryvel, akinek elmondta, hogy nem kedveli Donald Trump amerikai elnököt. Harry - aki közismerten szoros baráti kapcsolatokat ápol Trump elődjével, Barack Obamával - erre állítólag úgy válaszolt, hogy "meg kell adni az esélyt" Trumpnak.

Meghan hercegnő apjának elmondása szerint beszélgettek a Brexitről, vagyis a brit EU-tagság megszűnéséről is, és erről a hercegi vő azt mondta, hogy "nyitottan áll hozzá ehhez a kísérlethez".

Ennek ellenére azonban Harry politikai nézeteinek kikotyogásával Thomas Markle akár meglehetősen kínos helyzetbe is hozhatta vejét, az alkotmányos brit monarchia íratlan, de törvényerejű protokollja ugyanis szigorúan tiltja, hogy a királyi család magas rangú tagjai - beleértve a királynőt - nyilvánosan személyes aktuálpolitikai véleményeknek adjanak hangot.

A Kensington-palota - Harry és Meghan londoni rezidenciája és hivatala - hétfő estig nem reagált hivatalosan az interjúban elhangzottakra.

Thomas Markle, aki harminc éve elvált lánya édesanyjától, nem volt jelen az esküvőn, így Meghant Harry édesapja, Károly trónörökös kísérte a windsori Szent György-kápolna oltárához.

Thomas Markle távolmaradásának hivatalos oka hirtelen műtéti beavatkozást igénylő szívkoszorúér-elzáródása volt. Közvetlenül az esküvő előtt azonban kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy Meghan apja maga rendelte és rendezte meg a róla nem sokkal korábban megjelent, "spontánként" eladott lesipuskás fotókat, amelyek őt egyebek mellett öltönypróba közben ábrázolták. A család később cáfolta, hogy Thomas Markle a fotókért pénzt kapott volna.

A hétfői ITV-interjúban Meghan hercegnő apja mindenesetre elismerte, hogy súlyos hibát követett el e fotók megrendelésével, de hozzátette, hogy csak a róla kialakult képet próbálta javítani. Elmondta: az incidensért elnézést kért Harrytől és Meghantól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?