Herman
3 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Harry herceg apósa egy feltételhez kötötte lánya házasságát

2018.06.18. 19:44

Meghan Markle apósa azt kérte Harry hercegtől, hogy soha ne emeljen kezet Meghanre, írja az MTI. Meghan hercegnő Mexikóban élő apja az ITV-nek elmondta, hogy Harry telefonon kérte meg tőle leánya kezét, akinek annyit mondott

Úriember vagy, ígérd meg nekem, hogy soha nem emelsz kezet a lányomra, és akkor természetesen megadom az engedélyt

- idézte fel Thomas Markle a herceggel folytatott sorsdöntő telefonbeszélgetést.

Thomas Markle egyébként politikáról is beszélt Harryvel, akinek elmondta, hogy nem kedveli Donald Trump amerikai elnököt. Harry - aki közismerten szoros baráti kapcsolatokat ápol Trump elődjével, Barack Obamával - erre állítólag úgy válaszolt, hogy "meg kell adni az esélyt" Trumpnak.

Meghan hercegnő apjának elmondása szerint beszélgettek a Brexitről, vagyis a brit EU-tagság megszűnéséről is, és erről a hercegi vő azt mondta, hogy "nyitottan áll hozzá ehhez a kísérlethez".

Ennek ellenére azonban Harry politikai nézeteinek kikotyogásával Thomas Markle akár meglehetősen kínos helyzetbe is hozhatta vejét, az alkotmányos brit monarchia íratlan, de törvényerejű protokollja ugyanis szigorúan tiltja, hogy a királyi család magas rangú tagjai - beleértve a királynőt - nyilvánosan személyes aktuálpolitikai véleményeknek adjanak hangot.

A Kensington-palota - Harry és Meghan londoni rezidenciája és hivatala - hétfő estig nem reagált hivatalosan az interjúban elhangzottakra.

Thomas Markle, aki harminc éve elvált lánya édesanyjától, nem volt jelen az esküvőn, így Meghant Harry édesapja, Károly trónörökös kísérte a windsori Szent György-kápolna oltárához.

Thomas Markle távolmaradásának hivatalos oka hirtelen műtéti beavatkozást igénylő szívkoszorúér-elzáródása volt. Közvetlenül az esküvő előtt azonban kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy Meghan apja maga rendelte és rendezte meg a róla nem sokkal korábban megjelent, "spontánként" eladott lesipuskás fotókat, amelyek őt egyebek mellett öltönypróba közben ábrázolták. A család később cáfolta, hogy Thomas Markle a fotókért pénzt kapott volna.

A hétfői ITV-interjúban Meghan hercegnő apja mindenesetre elismerte, hogy súlyos hibát követett el e fotók megrendelésével, de hozzátette, hogy csak a róla kialakult képet próbálta javítani. Elmondta: az incidensért elnézést kért Harrytől és Meghantól.