Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Bandaháború volt a malmői lövöldözés

2018.06.19. 07:47 Módosítva: 2018-06-19 15:53:00

Kedd reggelre két, délutánra már halálos áldozata lett a hétfői malmői lövöldözésnek – írta az MTI. A svédországi támadásnak további három, 21-23 év közötti sérültje is van. Állapotuk súlyos, de stabil.

A svéd hatóságok szerint nem  terrorcselekmény történt, a lakosságnak nincs mitől tartania. A legújabb bejelentések szerint bűnbandák leszámolásáról lehet szó, ugyanis mind az áldozatok, mind a sérültek ismertek voltak a svéd rendőrség előtt. A malmői rendőrfőnök szerint mindannyian súlyos bűncselekményeket követtek el.

Van néhány bandaháború, amely feltételezésünk szerint jelenleg is tart, ez egyike azoknak.

Az Aftonbladet című napilap úgy értesült, hogy az incidens egy rendőrőrs közelében történt, így a rendőrök gyorsan kiértek a helyszínre. Szemtanúk az újságnak arról számoltak be, hogy 15-20 lövést hallottak. A híradások szerint a rendőrség szemtanúkat kérdezett ki a helyszín lezárása után.

Az AP amerikai hírügynökség szerint az utóbbi években helyi bandák viszálykodnak egymással a befolyásért és területért a nagyobb svéd városokban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?