Ödön
2 °C
11 °C

Biobombát akart építeni egy tunéziai férfi Németországban

2018.06.20. 13:55

Ricin előállítására készült és mérgező anyagú biobombát akart gyártani az a tunéziai férfi, akit a napokban elfogtak Kölnben - írta meg a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője alapján az MTI. Holger Münch szerint a hatóságok által Szief Alláh H-ként azonosított férfi lakásában jelentős mennyiségű ricinusmagot találtak és eszközöket, amikkel a növénymagokból ki lehet vonni a biológiai fegyverek hagyományos hatóanyagként számon tartott fehérjét.

Azt nem tudják, hogy a 29 éves férfi hol és mikor akart merényletet végrehajtani, de az biztosnak tűnik, hogy biobomba-támadásra készült, ami egyedülálló a terrorizmus németországi történetében. A tunéziai férfira néhány hónapja figyeltek fel külföldről kapott információk miatt, ezek az Iszlám Államhoz fűződő viszonyáról is szóltak. 

Németországban változatlanul magas a terrortámadás veszélye, a 2015 novemberében Párizsban végrehajtott merényletsorozathoz hasonló nagyszabású, csoportos akciók valószínűsége ugyan csökken, de magányos merénylők terveivel számolni kell - írja az MTI. 

Szief Alláh H-t június közepén helyezték előzetes letartóztatásba kölni otthonában a szövetségi legfőbb ügyészség utasítására. A háborús fegyverek ellenőrzéséről szóló törvény megsértésének alapos gyanúja és államellenes súlyos bűncselekmény előkészítésének úgynevezett kezdeti gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?