Magyar állampolgársága is volt a Kassán elfogott terroristának

2018.06.20. 20:52 Módosítva: 2018.06.20. 20:52

Ukrán származású, de magyar állampolgárságot szerzett, nemzetközileg körözött, terrorista múlttal rendelkező férfira csapott le a rendőrség kedden Kassán - tudta meg a Joj TV alapján a Parameter.sk. Az ukrán rendőrség súlyos bűncselekmények miatt kereste, elfogását a szlovák rendőrség több részlege hetek óta készítette elő, a kijevi Interpol körözte. 

Az ukrán férfi megváltoztatta a nevét, Vladimír G.-ként lakott két éve Kassán, ráadásul egy rendőrőrs közvetlen közelében. Állítólag rendőrségek, rendőrök elleni gránát- és gépfegyveres támadásokban vett részt. A szlovák hatóságok szerint rendkívül veszélyes bűnözőről van szó.

terrorista0
Fotó: Noviny.sk

Emberöléssel való fenyegetés, túszejtés, szándékos testi sértés, terrorizmus, köztisztviselő elleni támadás és más bűncselekmények miatt körözték. Terrorcsoportokat láthatott el fegyverrel, ezért volt szükség a rendkívüli elővigyázatosságra.

A következő 48 órában döntenek arról, hogy kiadatási fogságba helyezik-e, hogy aztán átadhassák az ukrán hatóságoknak. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás