Olivér
4 °C
8 °C

Magyar állampolgársága is volt a Kassán elfogott terroristának

2018.06.20. 20:52 Módosítva: 2018-06-20 20:52:26

Ukrán származású, de magyar állampolgárságot szerzett, nemzetközileg körözött, terrorista múlttal rendelkező férfira csapott le a rendőrség kedden Kassán - tudta meg a Joj TV alapján a Parameter.sk. Az ukrán rendőrség súlyos bűncselekmények miatt kereste, elfogását a szlovák rendőrség több részlege hetek óta készítette elő, a kijevi Interpol körözte. 

Az ukrán férfi megváltoztatta a nevét, Vladimír G.-ként lakott két éve Kassán, ráadásul egy rendőrőrs közvetlen közelében. Állítólag rendőrségek, rendőrök elleni gránát- és gépfegyveres támadásokban vett részt. A szlovák hatóságok szerint rendkívül veszélyes bűnözőről van szó.

terrorista0
Fotó: Noviny.sk

Emberöléssel való fenyegetés, túszejtés, szándékos testi sértés, terrorizmus, köztisztviselő elleni támadás és más bűncselekmények miatt körözték. Terrorcsoportokat láthatott el fegyverrel, ezért volt szükség a rendkívüli elővigyázatosságra.

A következő 48 órában döntenek arról, hogy kiadatási fogságba helyezik-e, hogy aztán átadhassák az ukrán hatóságoknak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?