Megszületett az új-zélandi miniszterelnök gyereke

2018.06.21. 09:04 Módosítva: 2018.06.21. 09:12

Megszületett Jacinda Ardern, az új-zélandi miniszterelnök első gyereke. Ritka dolog az ilyesmi, ő a második olyan kormányfő, aki hivatali idejében szült, írja a BBC. A 37 éves kormányfő kislánya egészséges, 3,31 kilogrammal született.

letöltés
Fotó: Jacinda Ardern

Ardern hat hétig lesz szülési szabadságon, utána megy vissza országot vezetni. Addig a miniszterelnök-helyettes Winston Peters tölti be a pozícióját.

A miniszterelnök októberben nyert választást a szociáldemokrata Munkáspárttal, ezzel ő lett a világ legfiatalabb női kormányfője. A programját a gyermekszegénység elleni harcra és a nők jogaira építette, de támogatókat szerzett azzal is, hogy ingyenessé tenné a felsőoktatást és korlátozná a bevándorlást.

Amikor a választások előtt 3 hónappal pártelnökké választották a Munkáspártban, egy újságíró feltette neki a kérdést, hogy  terveznek-e gyereket tévés párjával. Ardern a válaszában elfogadhatatlannak nevezte, hogy 2017-ben ilyet kérdezzenek, szerinte ez ugyanolyan, mint amikor a munkáltatók egy állásinterjú során az alapján döntenek egy fiatal nő felvételéről, hogy tervez-e születési szabadságra menni.

Egy másik interjúban azt mondta, nem ő lesz az első nő, aki több dolgot tud egyszerre csinálni.

"Nem én vagyok az első nő, aki munka mellett gyereket is vállal, rengetegen csinálják ezt."

Ardern egyébként korábban DJ-ként is szolgálta az új-zélandi népet, és van egy saját Twitter-fiókkal rendelkező mutáns, hatujjú macskája is.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Megszületett az új-zélandi miniszterelnök gyereke

Jacinda Ardern hat hétig babázik, aztán megy vissza országot vezetni.

1967 · Jun 21, 2018 09:04am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments


  • Tippek
  • Árfolyam