Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Megszületett az új-zélandi miniszterelnök gyereke

2018.06.21. 09:04 Módosítva: 2018-06-21 09:12:45

Megszületett Jacinda Ardern, az új-zélandi miniszterelnök első gyereke. Ritka dolog az ilyesmi, ő a második olyan kormányfő, aki hivatali idejében szült, írja a BBC. A 37 éves kormányfő kislánya egészséges, 3,31 kilogrammal született.

letöltés
Fotó: Jacinda Ardern

Ardern hat hétig lesz szülési szabadságon, utána megy vissza országot vezetni. Addig a miniszterelnök-helyettes Winston Peters tölti be a pozícióját.

A miniszterelnök októberben nyert választást a szociáldemokrata Munkáspárttal, ezzel ő lett a világ legfiatalabb női kormányfője. A programját a gyermekszegénység elleni harcra és a nők jogaira építette, de támogatókat szerzett azzal is, hogy ingyenessé tenné a felsőoktatást és korlátozná a bevándorlást.

Amikor a választások előtt 3 hónappal pártelnökké választották a Munkáspártban, egy újságíró feltette neki a kérdést, hogy  terveznek-e gyereket tévés párjával. Ardern a válaszában elfogadhatatlannak nevezte, hogy 2017-ben ilyet kérdezzenek, szerinte ez ugyanolyan, mint amikor a munkáltatók egy állásinterjú során az alapján döntenek egy fiatal nő felvételéről, hogy tervez-e születési szabadságra menni.

Egy másik interjúban azt mondta, nem ő lesz az első nő, aki több dolgot tud egyszerre csinálni.

"Nem én vagyok az első nő, aki munka mellett gyereket is vállal, rengetegen csinálják ezt."

Ardern egyébként korábban DJ-ként is szolgálta az új-zélandi népet, és van egy saját Twitter-fiókkal rendelkező mutáns, hatujjú macskája is.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Megszületett az új-zélandi miniszterelnök gyereke

Jacinda Ardern hat hétig babázik, aztán megy vissza országot vezetni.

1967 · Jun 21, 2018 09:04am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?