Aliz
6 °C
14 °C

Két brazil gyerek beperelte Trump kormányát

2018.06.22. 13:25

Beperelte az amerikai szövetségi kormányt két Brazíliából érkezett gyerek, akiket elválasztottak az apáiktól, amikor megpróbáltak menedékjogot kérni az Egyesült Államokban, írja a USA Today.

A 9 és 15 éves fiúkat két különböző alkalommal vették őrizetbe a mexikói határnál. Utána Chicagóba kerültek, és egy migránsoknak segítő szervezetre bízták őket. Azt kérik a bíróságtól, hogy újra az apjukkal lehessenek.

Mint írtuk, miután a teljes ellenzéke, a republikánus párt párt képviselői, a keresztény választók, a pápa, a felesége és még a lánya is könyörgött Donald Trumpnak, hogy vessen véget az illegálisan bevándorló családok szétszakításának, Trump elnöki rendeletbe foglalta, hogy ne válasszák el a határon elfogott illegális bevándorlókat a gyerekeiktől. Viszont egyelőre még vannak vitás kérdések arról, hogy ez több már folyó esetben hogyan nézne ki a gyakorlatban.

Amióta a Fehér Ház május elején zéró toleranciát hirdetett az illegális bevándorlással szemben, több mint 2300 gyermeket választottak el szüleiktől az amerikai-mexikói határon, ami ugrásszerűen megnövelte az állami gondozásra szoruló gyermekek számát. Az elmúlt napokban óriási botrány lett ebből a gyakorlatból.

A sajtót bejárták a képek és beszámolók a határőrök mellett síró vagy a fogdaszerű ideiglenes szállásokon ketrecekben összezárt gyerekekről, emiatt pedig mindenki kegyetlenséggel vádolta Trumpot és kormányát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?