Álmos
0 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Trump olyanokat hívott meg, akiknek hozzátartozóját illegális bevándorló gyilkolta meg

2018.06.23. 08:25 Módosítva: 2018.06.23. 11:03

Illegális bevándorló gyilkosok áldozatainak családjait látta vendégül Donald Trump amerikai elnök pénteken este a Fehér Házban, írja az MTI. "Ők olyan állampolgárok, akiket mindörökre elválasztottak szeretteiktől" - mutatta be a tizennégy meghívottat az elnök.

Az Angyalcsaládok nevű szervezetet létrehozó családok tagjai fényképeket mutattak egymásnak és a meghívott újságíróknak elveszített rokonaikról. Volt, aki felidézte, hogyan halt meg a gyermeke, mások az illegális bevándorlás visszaszorításának fontosságáról beszéltek.

Laura Wilkerson elmondta, hogy az ő tizenéves fiát, Josht 2010-ben megkínozta, megfojtotta egy illegális bevándorló, a holttestet pedig el akarta égetni. Steve Ronnebeck azt idézte fel, hogy 21 éves fiát egy doboz cigaretta miatt gyilkolták meg.

"Ezekről a családokról a média nem vesz tudomást. Ez tisztességtelen" - mondta Trump. Az elnök szerint a demokrata párti politikusok sem foglalkoznak a migránsok áldozataival és a hozzátartozóikkal, de az illegális bevándorlás megállításakor ezzel a problémával is szembe kell nézni. Számokat, adatokat, eseteket sorolt rablásokról, nemi erőszakokról, gyilkosságokról.

Trump változatlanul eltökélt abban, hogy gátat vet az illegális bevándorlásnak. "Hol van a média felháborodása a 'fogd meg és engedd el' politika miatt?" - kérdezte, utalva a korábbi kormányzatok gyakorlatára, amely szerint az illegális bevándorlókat feltartóztatták ugyan, de azonnal szabadon is engedték. Ostorozta az úgynevezett menedékvárosokat is, amelyek szerinte illegálisan az országba érkező bűnözőknek adnak otthont.

Trump dicsérte az Angyalcsaládok tagjait, remek amerikaiaknak nevezte őket, és azt mondta, hogy áldozataik nem voltak hiábavalók. Biztonságossá teszik az Egyesült Államok határait és gondoskodnak arról, hogy ilyenek is maradjanak - jelentette ki az elnök.  

A hét elején óriási botrányt okozott az Egyesült Államokban, hogy a határon elfogott illegális bevándorlóktól elválasztották gyermekeiket, és őket külön táborba vitték. A sajtót bejárták a képek és beszámolók a határőrök mellett síró vagy a fogdaszerű ideiglenes szállásokon ketrecekben összezárt gyerekekről, emiatt pedig mindenki kegyetlenséggel vádolta Trumpot és kormányát. A teljes ellenzékén, a republikánus párt párt képviselői, a keresztény választók, a pápa, a felesége és még a lánya is könyörgött Donald Trumpnak, hogy vessen véget az illegálisan bevándorló családok szétszakításának. Trump végül elnöki rendeletet adott ki, amelyben megszüntette a családok szétszakítását.  

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon facebookos közösségünköz.