Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Kiválóan reagált Trump arra, hogy munkatársát nem szolgálta ki egy étterem

2018.06.25. 18:39

Kitessékelték a Fehér Ház szóvivőjét, Sarah Sanderst egy virginiai étteremből, a Vörös Tyúk nevűből, mert Donald Trump amerikai elnöknek dolgozik, írta ki Twitterére még szombaton Sanders. 

Mint írta, az eset a Washingtontól 300 kilométerre lévő Lexington egyik kisvendéglőjében történt. A Vörös Tyúk tulajdonosnője

felkért, hogy távozzam, mert az Egyesült Államok elnökének dolgozom, én pedig udvariasan kimentem. Tette sokkal inkább minősíti őt, mint engem. Én mindig igyekszem a lehető legjobban bánni másokkal, beleértve azokat is, akikkel nem értek egyet, és továbbra is tisztelettel fogok viszonyulni mindenkihez.

A dpa hírügynökség megjegyezte, hogy Sanders nem mindig tartja magát önértékelő állításához. Nemrégiben tévévitában a CNN riporternője ellentmondásra mutatott rá Sanders állításaiban, mire a szóvivő megalázó megjegyzést tett rá. "Tudom, hogy még a rövid mondatokat is nehezen fogja fel, de kérem, ne ragadja ki szavaimat környezetükből" - mondta. A műsorvezető csupán elnevette magát, és megjegyezte, hogy Sanders olcsó replikával próbálkozott, írta az MTI vasárnap.

Az amerikai elnök most Twitter-posztban reagált a kolléganőjét ért inzultusra a maga stílusában, koszosnak, mocskosnak titulálva az éttermet. Azt írta:

A Vörös Tyúk étteremnek inkább a mocskos árnyékolók, ajtók és ablakok (eléggé ráférne egy festés) megtisztítására kellene fókuszálnia, ahelyett, hogy olyan remek ember kiszolgálását tagadják meg, mint Sarah Huckabee Sanders. Mindig volt egy szabályom: ha egy étterem kívül koszos, akkor belül is az.