Jenő
-3 °C
6 °C

Magyar mintára vegzálná a civileket a szlovák kormányfő

2018.06.26. 11:22

A magyar miniszterelnök vasárnap a szlovák TA3 tévécsatorna V Politike című adásában figyelmeztette Szlovákiát, hogy vigyázzanak Soros Györggyel – írja a szlovák Spectator. A műsorban Orbán a szlovák kormányfővel, Peter Pellegrinivel közösen adott interjút.

orb

Orbán a zsoldosozós szövegét mondta fel újra, szerinte Magyarországon sok civil szervezetnél dolgozó ember szolgálja Soros érdekeit, az amerikai üzletember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, Magyarország ezért próbálja átláthatóvá tenni a civilek működését. (Ezzel Orbán a Stop Soros törvénycsomagra utalhatott.)

Pellegrini ehhez kapcsolódva elmondta,

Szlovákiában is szigorítani fognak a civileket szabályozó törvényeken.

Pellegrini a sorosozást nem vette át Orbántól, ami azért is lehet, mert ez Szlovákiában egyelőre nem működik. Emlékezetes, hogy amikor Robert Fico, korábbi szlovák kormányfő sorosozással próbálkozott egy sajtótájékoztatón, többen hangosan kinevették.

A műsort a visegrádi országok és Ausztria közös találkozója után vették fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?