Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Teherautóval belehajtottak egy holland napilap irodájába

2018.06.26. 12:04

Nekihajtottak kisteherautóval a De Telegraaf című holland napilap amszterdami irodájának keddre virradóra, a rendőrség szerint szándékos támadás történhetett, az elkövetőt egyelőre nem sikerült elkapni, írta az MTI.

Helyi sajtójelentések szerint a jármű hajnali 4 óra körül csapódott bele a város egyik kereskedelmi negyedében lévő szerkesztőség falába, és az ütközést követően kigyulladt. Az épületben szinte senki nem tartózkodott, sérültek nincsenek.

A hatóságok még keresik az ismeretlen tettest, aki egy másik autóval elmenekült a helyszínről. A legnagyobb példányszámú holland napilapnak számító De Telegraaf "célzott támadásnak" minősítette a történteket.

Paul Jansen főszerkesztő egy reggeli rádióinterjúban azt mondta, hogy nem hagyják magukat megfélemlíteni. Mark Rutte kormányfő Twitter-üzenetében azt írta: "a támadás pofon a szabad sajtó és a holland demokrácia számára".

Nem ez az első hasonló eset a közelmúltban. Múlt héten őrizetbe vették a Caloh Wagoh helyi motoros banda egyik vezetőjét, miután a gyanú szerint páncéltörő rakétával rálőtt a Panorama című magazin Amszterdamhoz közeli irodájára. Indítéka egyelőre ismeretlen a hatóságok előtt, de köze lehet ahhoz, hogy korábban megjelent egy cikk a magazinban a motoros klub két tagjáról.  • Vennék
  • Hírek