Ödön
2 °C
11 °C

Moszkvában készítik elő Trump és Putyin találkozóját

2018.06.27. 13:14

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó Moszkvába utazott, hogy szerdán az orosz elnökkel Donald Trump és Vlagyimir Putyin régóta várt találkozójáról egyeztessen, írja a Washington Post.

Bolton (aki a kinevezése előtt többször élesen bírálta Putyint) nemcsak az orosz elnökkel, hanem Szergej Lavrov külügyminiszterrel, Jurij Usakovval, Putyin külpolitikai tanácsadójával, valamint az orosz biztonsági tanács tagjaival is tárgyalni fog, közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

"Az elnök a Kremlben fogadja Boltont" – jelentette be Peszkov, aki múlt pénteken még csak annyit mondott, hogy nem kizárt, hogy Bolton és Putyin találkozni fog egymással, de még nem tud válaszolni a kérdésre. "Ha lesz ilyen találkozó, be fogjuk jelenteni" – tette akkor hozzá.

Trump és Putyin valamikor július közepén találkozhat egymással, amikor az amerikai elnök egyébként is Európában jár majd, mert részt vesz NATO július 11-én és 12-én tartandó brüsszeli tanácskozásán, majd másnap Angliába utazik.

Arra a sajtóértesülésre, hogy a két elnök találkozójára Bécsben vagy Helsinkiben kerülhet sor, Peszkov nem kívánt válaszolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?