Erzsébet
1 °C
4 °C

60 éve eltűnt síelő rokonait keresi Facebookon az olasz rendőrség

2018.06.28. 18:43

Egy több mint hatvan éve szerencsétlenül járt, 13 éve megtalált jómódú síelő azonosításához kérik a széles nyilvánosság segítségét a Facebookon az olasz hatóságok -írja az MTI. 

A márkás felszerelése és drága öltözete alapján tehetősnek vélt, harmincas éveiben járó, rövidlátó és 1,65 méter magas férfi holttestét 3100 méteres magasságban találták meg egy gleccseren a Franciaországgal határos észak-olaszországi Valle d'Aosta tartományban 2005 júliusában. A nála lévő tárgyak korából ítélve az 1950-es évek elején halhatott meg.

A megtalálása óta eltelt években az olasz hatóságok minden erőfeszítést megtettek - egyebek közt átnézték a meglévő adatbankokat és a korabeli újságokat - az elhunyt személyazonosságának megállapítására, hogy a holttestet átadhassák a családnak, de minden olaszországi keresés eredménytelen maradt - pedig ingjébe még nevének kezdőbetűi (M.M.) is bele voltak hímezve -, ezért fordultak a széles nyilvánossághoz. 

A halottnál találtak egyebek közt egy 1946 és 1950 között vert ötlírás érmét, Rossignol márkájú drága sífelszerelést - benne luxusnak számító fém síléceket az akkoriban elterjedt bambusz helyett -, egy sífelvonóbérletet, továbbá egy 1950. február 8-án eladott Omega karórát egy olyan sorozatból, amelyet az észak-afrikai francia gyarmatok számára gyártottak. Főleg ez utóbbi alapján francia állampolgárságot feltételeznek a hatóságok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?